Topčiderac je više od restorana, to je oaza mira ušuškana u prirodi na samo 10 minuta od centra grada.
Restoran
Dragulj celog kompleksa Topčiderac jeste restoran! Internacionalna kuhinja sa posebnim naglaskom na srpske, domaće specijalitete su delo ruku velikog tima kulinarskih majstora koje znate godinama unazad kroz restoran ’Mali vrabac’, vinoteku ’Skadarlija’ i hotel Le Petit Piaf’.
Vodimo se tradicijom da se oko stola za ručavanje uvek okupljala porodica, tu se ne konzumira samo hrana, tu se dele emocije, uživa u priči i smehu i grade dublje i čvršće veze. Zato je u svako jelo koje izlazi iz naše kuhinje utkana i ljubav prema kuvarskom zanatu, pored velike veštine i truda da svaki zalogaj bude savršen.
Bašta
Sa ponosom se možemo pohvaliti jednom od najvećih i najlepših bašti Beograda. Pažljivim pejzažnim planiranjem, postigli smo savršeni balans između četinara, cveća i minijaturnih veštačkih jezera, uz zasade aromatičnog začinskog bilja koje pušta svoje arome, posebno u večernjim časovima.
Ni jedan doživljaj ne bi bio potpun bez igre. Zato je tu Topčigrica – velika igraonica u prirodi za naše najmlađe goste koja podstiče kreativnost i razvijanje mašte ali i motoričkih veština.
U hladu naše bašte možete uživati u svežini u toku celog dana, jer naša lokacija i vegetacija čak i u najtoplijim danima obezbeđuju prijatnu mikroklimu.
Letnja pozornica
Kulturni biser posleratnog Beograda – Topčiderska pozornica, deo je restoranskog kompleksa Topčiderac i daje mu poseban šarm.
U toku letnjih meseci, pod vedrim nebom se održavaju brojne muzičke i pozorišne manifestacije koje mogu da prime do 1800 posetilaca.
Parking
Da bi naši gosti bezbrižno boravili kod nas, obezbedili smo preko 200 parking mesta nadomak restorana.
Dragiša Vojnović
Šef kuhinje restorana Topčiderac je Dragiša Vojnović, koji ima 27 godina iskustva u ovom poslu širom sveta. Dragiša je kao šef kuhinje radio na svim meridijanima – od Belog Dvora u Beogradu, do Budve, Briona, Moskve, Sankt Peterburga i Španije. On uspešno vodi kuhinju Topčiderca i tim kuvara koji pod njegovom varjačom stvaraju pravu simfoniju ukusa čak i za najzahtevnija nepca – zadovoljni gosti na brojnim proslavama koje se organizujemo, a posebno na gala venčanjima – su najbolji pokazatelj toga.
Njegova parola je “Mi smo esencija Balkana a Balkan je svet u malom” i zato na našem internacionalnom meniju možete pronaći jela iz celog sveta, ali akcenat je uvek na domaćim specijalitetima. Dragiša je u Topčiderac doneo miris hleba ispod sača, peglano prase, papriku sa tartufima… a sa svojim timom stalno radi na novim i uzbudljivim jelima.